logo

ÎMM transnistrene își vor putea întrerupe activitatea pentru trei ani


https://www.ipn.md/ro/imm-transnistrene-isi-vor-putea-intrerupe-activitatea-pentru-trei-ani-7966_1040017.html

Întreprinderile mici şi mijlocii din regiunea transnistreană, în cazul în care se confruntă cu dificultăți financiare, vor avea posibilitatea să-şi întrerupă activitatea pe un termen de trei ani, fără să fie obligate să prezinte în această perioadă rapoarte fiscale şi financiare. Condițiile accesării unui astfel de regim, termenele şi procedura de restabilire a activității au fost adoptate de către sovietul suprem de la Tiraspol, transmite IPN.

Întreprinderile vor putea solicita suspendarea plății impozitelor. Pentru a beneficia de această oportunitate, vor trebui să prezinte dovada că nu au datorii la plățile în bugete şi în fondurile extrabugetare. De asemenea, vor prezenta bilanțul contabil şi raportul cu privire la venitul global. Totodată, se va cere întreruperea operațiunilor cu conturile bancare, cu excepția încasării creanțelor. Acești bani însă nu vor putea fi retrași până la reluarea activității întreprinderii.

În această perioadă, entitățile juridice nu vor avea dreptul să desfășoare activitate antreprenorială. O excepție va fi utilizarea ștampilei pentru eliberarea certificatelor foștilor angajați, la solicitare.

În cazul în care întreprinderile își vor sista oficial activitatea, însă vor continua să activeze, riscă amenzi şi confiscarea producției.