logo

Îmi pasă, mă implic!


https://www.ipn.md/ro/imi-pasa-ma-implic-7542_1065160.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chişinău, 17 ianuarie 2014


Vineri, 17 ianuarie, ora 11.00, la sediul Agentiei de presă Info-Prim Neo, Casa Presei, str. Puşkin 22, Chişinău, Centrul de Servicii Sociale pentru Copil si Familie (CSSCF) din Republica Moldova, în calitate de partener, anunţă lansarea proiectului Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili.

Proiectul, cu o durata de 14 luni, este implementat de Fundaţia COTE (Iaşi, România), finanţat de Uniunea European prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, cu suma de 135 000 euro / 2 401 472 MDL şi cofinanţat de Fundaţia COTE si CSSCF cu suma 15 000 euro / 266 830 MDL.

Îmi pasă, mă implic! vizează creşterea capacităţii tinerilor vulnerabili din zona transfrontalieră România - Moldova de a se implica activ în viaţa comunităţii. Proiectul lansează în rândul tinerilor din Iaşi şi din Chişinău provocarea de a concepe mici proiecte pentru rezolvarea unor probleme din comunitatea în care trăiesc, de a găsi soluţii şi de a le pune în aplicare. 60 de tinerii vulnerabili din zona transfrontalieră au astfel oportunităţi de formare a abilităţilor personale şi sociale, de socializare şi schimb intercultural, care conduc la motivarea şi stimularea responsabilităţii şi implicării creative în societate. De asemenea, proiectul creează oportunităţi pentru schimbul de experienţă şi bune practici pentru 26 de profesionişti din domeniul educaţiei şi incluziunii sociale din Iaşi şi din Chişinău.

Detalii privind proiectul puteţi obţine la numarul de telefon (+373 22) 727890 sau la e-mail ngo.ssccf@gmail.com, persoana de contact: Viorica Matasa – Coordonator proiect.

                                               GRANIŢE COMUNE. SOLUŢII COMUNE
                                                                  
www.ro-ua-md.net
 

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.