logo

Ilan Șor a prezentat un Plan de „reanimare” a municipiului Chișinău


https://www.ipn.md/ro/ilan-sor-a-prezentat-un-plan-de-reanimare-a-municipiului-7965_1047095.html

Ilan Șor, președintele Partidului Politic „Șor”, concurent electoral la alegerile din 24 februarie, susține că municipiul Chișinău se află într-un proces de degradare continuă și arată mai mult ca o provincie, nu ca o capitală, iar partidul pe care-l reprezintă are un plan pentru „reanimarea” orașului, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, Ilan Șor a prezentat un filmuleț cum ar trebui să arate un oraș modern. Politicianul spune că, după ce va câștigă alegerile, Partidului „Șor” va propune un proiect de lege care să ofere deputaților aleși în circumscripții uninominale drept de veto în raport cu deciziile administrației publice locale, pentru un control mai eficient în toată țara și, în special, la Chișinău.

De asemenea, Ilan Șor intenționează reorganizarea municipiului Chișinău, așa încât acesta să aibă statut de raion. Liderul Partidului Politic „Șor” mai spune că va insista ca impozitele care se acumulează în Chișinău să rămână în capitală pentru a fi investite în proiecte de infrastructură și proiecte sociale.

Dacă candidații Partidului „Șor” vor câștiga alegerile în circumscripțiile din Chișinău, formațiunea își asumă, timp de 18 luni, să construiască cel mai mare parc de distracții din regiune – „MoldovaLand”. Acesta va fi construit cu bani din bugetul Chișinăului, iar accesul pentru orășeni pe teritoriul acestuia va fi gratuit.