logo

Igor Grosu și Yan Wenbin au discutat despre intensificarea cooperării moldo-chineze


https://www.ipn.md/ro/igor-grosu-si-yan-wenbin-au-discutat-despre-intensificarea-7965_1087824.html

Dezvoltarea într-o manieră stabilă a relațiilor chino-moldave a fost subliniată astăzi de către ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Yan Wenbin, într-o discuție cu președintele Parlamentului Republicii Moldova. Igor Grosu i-a adresat diplomatului felicitări cu ocazia acreditării  în calitate de ambasador în Republica Moldova, dorindu-i mult succes în exercitarea mandatului, transmite IPN. 

Oficialii au discutat despre intensificarea cooperării moldo-chineze în domeniile comercial-economic, educațional, tehnologic, cel al energiei regenerabile etc. Potrivit ambasadorului, colaborările de până acum, în diferite domenii, și-au arătat roadele. Iar cele două organe legislative au menținut o relație de prietenie. La rândul său, Igor Grosu a salutat recenta inaugurare a celui mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova, construit cu sprijinul Guvernului Chinei, și a dat asigurări că statul va depune în continuare eforturi pentru a îmbunătăți mediul investițional din țară.

„Suntem interesați de proiecte de consolidare a securității energetice a țării, de aceea vom susține orice inițiativă care va contribui la sporirea rezilienței energetice și diversificarea resurselor de aprovizionare cu energie a Republicii Moldova”, a menționat Igor Grosu, citat într-un comunicat de presă.

Interlocutorii au discutat și despre Jocurile Olimpice de iarnă care se desfășoară la Beijing, unde Moldova este reprezentată de cinci sportivi. Chiar dacă Moldova nu se poate lăuda cu mari tradiții în sporturile de iarnă, a fost remarcată evoluția biatlonistei Alina Stremous, care a ocupat locul 10 în cursa de sprint la Biatlon.