logo

Igor Grosu: Decizia CE ne determină să fim și mai hotărâți în procesul de transformare a Moldovei


https://www.ipn.md/ro/igor-grosu-decizia-ce-ne-determina-sa-fim-si-7965_1100690.html

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, salută decizia Comisiei Europene prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Această decizie ne determină să fim și mai hotărâți în procesul de transformare a Republicii Moldova prin reformele pe care le facem”, a scris Igor Grosu pe o rețea de socializare, citat de IPN

Potrivit președintelui legislativului, ,, reformele care se fac sunt în primul rând pentru cetățeni, care merită să trăiască într-o țară sigură și liberă. „Uniunea Europeană nu este doar un viitor mai bun pentru copiii noștri, Uniunea Europeană înseamnă un prezent mai bun pentru moldoveni, înseamnă o economie puternică, sate și orașe dezvoltate, siguranță și securitate, prieteni de nădejde. Avem în față un drum clar, știm unde mergem – vrem să construim Moldova europeană acasă. Vom reuși prin unitate, alegeri înțelepte și foarte multă muncă”, a scris președintele Parlamentului.

Comisia Europeană a recomandat la 8 noiembrie deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președinta CE, Ursula von der Leyen, care a prezentat Raportul de extindere al Uniunii Europene. Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.