logo

Igor Dodon se vede iar cu ambasadorii SUA și Federației Ruse


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-se-vede-iar-cu-ambasadorii-sua-si-7965_1069511.html

Președintele Igor Dodon a discutat astăzi, 11 noiembrie, cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan, și cu ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov. Întrevederi cu cei doi diplomați, dar și cu alți ambasadori acreditați în Republica Moldova şeful statului a avut și pe 7 noiembrie, transmite IPN.

Șeful statului menționează că a abordat în discuția cu Dereck Hogan „diverse chestiuni cu privire la consolidarea dialogului strategic dintre Moldova și SUA și a subliniat importanța aprofundării în continuare a relațiilor comercial-economice, realizării proiectelor în domeniul umanitar, educațional și în alte domenii”. Igor Dodon și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul oferit Republicii Moldova pe dimensiunea democratizării, implementării reformelor și funcționării instituțiilor statului de drept.

La întrevederea cu Oleg Vasnețov, președintele menționează că au făcut schimb de opinii pe marginea mai multor subiecte legate de dezvoltarea relațiilor comercial-economice, culturale și umanitare dintre cele două țări, subliniind necesitatea aprofundării în continuare a parteneriatului strategic. Igor Dodon a remarcat succesul cu care a fost organizată la Chișinău și Tiraspol ședința „Lecturilor Primakov”  –  platformă de discuții creată în anul 2015, la care participă diplomați, politologi, istorici, jurnaliști, oameni de știință etc.