logo

Igor Dodon: Românii au făcut o alegere importantă și pentru Republica Moldova


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-romanii-au-facut-o-alegere-importanta-si-7965_1069823.html

Președintele Igor Dodon i-a adresat omologului său român, Klaus Iohannis, un mesaj de felicitare cu ocazia realegerii în funcția de președinte al României. „Românii au făcut o alegere importantă și pentru Republica Moldova, prin mandatul pe care vi l-au încredințat, și am toată încrederea că veți continua să contribuiți activ la buna conlucrare dintre țările noastre”, a declarat șeful statului, citat de IPN.

„Republica Moldova apreciază contribuția dumneavoastră și a românilor la evoluția sa europeană, dar și sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea țării noastre. Îmi doresc ca în acest nou mandat al dumneavoastră să reușim împreună să ținem România și Republica Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp, să reușim să apropiem cât mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor”, menționează Igor Dodon în mesajul său.

Potrivit șefului statului, Republica Moldova rămâne o țară angajată pe calea reformelor, o țară care în același timp își dorește să contribuie la întărirea securității în regiune, împreună cu România și Ucraina.

Klaus Iohannis a obținut duminică, 24 noiembrie, cel de-al doilea mandat de președinte al României. În cadrul turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale, după ce au fost calculate voturile de la toate secțiile din România, Klaus Iohannis, candidatul PNL, a acumulat peste 63% din voturile alegătorilor, iar Viorica Dăncilă, candidatul PSD – aproape 37%.