logo

Igor Dodon: Nici eu, nici PSRM nu vom susține inițiativa democraților


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-nici-eu-nici-psrm-nu-vom-sustine-initiativa-democratilor-7965_1044586.html

Președintele Igor Dodon consideră că modificarea Constituției prin introducerea vectorului de integrare europeană este în detrimentul echilibrului din societate. Șeful statului spune că nu va promulga legea și nici fracțiunea socialiștilor din Parlament nu o susține, transmite IPN.

„Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea sa profite de două idei politice, fără a fi credibilă nici pe una din ele”, a scris președintele pe Facebook. Potrivit șefului statului, opțiunea geopolitică se poate decide pe cale electorală, la alegeri sau prin referendum.

Igor Dodon a reiterat că pledează pentru echilibru social și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării.

În cadrul unui briefing de presă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că introducerea conceptului de „integrare europeană” în Constituție, ca element de bază al strategiei naționale a Republicii Moldova, nu trebuie negociată politic și nu trebuie să fie parte a unor jocuri politice pe această temă. Proiectul va fi supus votului în Parlament la una din viitoarele ședințe.