logo

Igor Dodon: La 14 iunie niciun vot candidaţilor oligarhilor. ALEGERI 2015


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-la-14-iunie-niciun-vot-candidatilor-oligarhilor-alegeri-7965_1020066.html

Preşedintele Partidului Socialiştilor a făcut apel către populaţie să nu voteze pentru niciun candidat al PCRM, PDM, PLDM, dar şi PL. Potrivit lui Igor Dodon, audierile organizate în Parlament săptămâna trecută, privind deturnarea banilor din 3 bănci moldoveneşti, au fost „un show pentru a calma spiritele trezite de manifestaţiile de protest”, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova trece acum prin cea mai grea perioadă din istoria sa, că are parte de o guvernare coruptă, economia ţării este la pământ, se fură cu miliardele, iar sistemul bancar este în prag de faliment. „ Îşi bat joc de oameni. În următoarele zile vor fi alocate încă 4,5 miliarde de lei de la Banca Naţională pentru a continua furtul din bănci”, a spus liderul PSRM.

Igor Dodon a amintit că fracţiunea socialiştilor în Parlament a iniţiat şi va insista ca Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM, Viorel Chetraru, directorul CNA, Corneliu Gurin, procurorul general, să fie demişi şi urmăriţiţi penal.

„Fac apel la concetăţeni să nu tăcem, să nu ne temem, să protestăm împreună. Noi susţinem şi suntem gata să acordăm sprijin pentru toate protestele împotriva actualei guvernări”, a spus politicianul. Igor Dodon a reiterat că alegerile anticipate sunt unica soluţie ca ţara să scape de oligarhi.