logo

Igor Dodon îşi pregăteşte terenul pentru viitoarele alegeri parlamentare, declaraţii


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-isi-pregateste-terenul-pentru-viitoarele-alegeri-parlamentare-declara-7965_1033075.html

Iniţiativa lui Igor Dodon de a modifica Constituţia pentru a obţine împuterniciri suplimentare de a dizolva Parlamentul este o acţiune populistă prin care şeful statului pregăteşte pentru PSRM terenul pentru viitoarele alegeri parlamentare. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Deputatul neafiliat Anatolie Zagorodnîi susţine că iniţiativa lui Igor Dodon de a modifica Constituţia nu va avea susţinerea majorităţii parlamentare. „ Sunt nişte declaraţii populiste. El are un scenariu bine pus la punct şi pregăteşte opinia publică pentru o nouă electorală. Sunt sigur că aceste propuneri nu vor avea susţinerea Parlamentului”, a declarat Zagorodnîi.

Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM, susţine că scenariul pus la cale de Igor Dodon nu este unul bun, iar şeful statului va avea de pierdut. „Dodon continuă să reprezinte interesele partidului pe care l-a condus. Dodon nu contribuie la stabilirea unui echilibru în societate, dar o dispersează şi mai mult. Dodon încearcă să-şi realizeze promisiunile electorale. Dar să ceri în acest scop revizuirea Constituţiei, este prea de tot”, a declarat liberal-democratul.

Nicolae Osmochescu, ex-judecător în Curtea Constituţională, a declarat că iniţiativa şefului statului de a modifica Constituţia ca să poată dizolva Parlamentul nu este un exerciţiu politic serios.

Președintele Igor Dodon a propus marţi, 28 februarie, un proiect de lege pentru modificarea Constituției. Inițiativa prevede cinci cazuri noi în care șeful statului poate iniția dizolvarea Parlamentului.