logo

Igor Dodon: În anul 2020, alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc pe ambele maluri ale Nistrului


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-in-anul-2020-alegerile-prezidentiale-trebuie-sa-aiba-loc-pe-ambele-ma-7965_1036731.html

Până la următoarele alegeri parlamentare trebuie să se facă tot posibilul pentru a nu înrăutăți situația privind regiunea transnistreană. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, citat de IPN.

„În 2018, noua majoritate parlamentară, cu o nouă viziune, nu agresivă față de regiunea transnistreană, dar pro-Moldova, trebuie să se așeze la masa de negocieri într-un format nou și să înceapă apropierea și căutarea soluționării politice a problemei transnistrene”, a declarat șeful statului.

Președintele consideră că în anul 2020 alegerile pentru șeful statului trebuie să aibă loc pe ambele maluri ale râului Nistru în cadrul unui nou stat, unificat, în baza unei noi Constituții. „În 2019 este necesară o pregătire foarte serioasă, desfășurarea referendumului pentru noua Constituție și în anul 2020 – alegeri într-un stat nou, unificat. Acest lucru este foarte important pentru păstrarea statalității moldovenești”, spune Igor Dodon.

În opinia lui, UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană constituie garanția că Republica Moldova nu va dispărea de pe harta lumii.