logo

Igor Dodon: Există premise ca anul 2017 să fie reuşit pentru relaţiile Chişinău-Tiraspol


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-exista-premise-ca-anul-2017-sa-fie-reusit-pentru-relatiile-chisinau-t-7965_1031988.html

Preşedintele Igor Dodon susţine că există toate premisele ca anul 2017 să fie unul reușit pentru activitățile comune, orientate spre ameliorarea raporturilor dintre Chișinău şi Tiraspol. Declaraţia a fost făcută în cadrul întrevederii şefului statului cu liderul transnistrean, Vadim Kasnoselski, care a avut loc astăzi, 4 ianuarie, la Bender, transmit IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, părțile au pus în discuție agenda şi întreg spectrul de probleme acumulate de-a lungul ultimilor ani, inclusiv cele din sfera învăţământului, înregistrării transportului auto, comunicațiilor, circulației cetățenilor. În plus, cei doi lideri au convenit asupra formulării unui set de soluții, care vor fi discutate în cadrul următoarei întâlniri la nivel înalt, preconizate pentru viitorul cel mai apropiat.

În cadrul întrevederii, președintele Igor Dodon a menționat că aceasta este prima întâlnire, la nivel de conducere de vârf, în perioada de după anul 2008. Șeful statului şi-a exprimat speranța că în anul în curs treptat vor fi soluționate problemele acumulate.

La rândul său, liderul transnistrean a apreciat pozitiv întâlnirea bilaterală, subliniind caracterul de documentare al acesteia și faptul că reprezintă un start bun pentru colaborare în soluționarea unor probleme concrete ce țin de locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.