logo

Igor Dodon: Acum vă convine rezultatul, nu mai vorbiţi de falsificări?


https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-acum-va-convine-rezultatul-nu-mai-vorbiti-8008_1077324.html

Președintele în exercițiu Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat, spune că sistemul electoral şi conducerea de vârf a ţării a demonstrat ieri, în cadrul primului tur al scrutinului prezidențial, că poate organiza alegeri libere, corecte şi democratice. „Acum vă convine rezultatul, nu mai vorbiţi de falsificări?”, s-a adresat Igor Dodon contracandidaţilor săi, transmite IPN.

Igor Dodon a m
ulţumit repetat cetăţenilor care au participat activ la scrutinul prezidențial şi celor care l-au susţinut. „Am văzut o mobilizare destul de bună în interiorul ţării, sper că pentru turul doi mobilizarea va fi şi mai bună”, a spus acesta.

Igor Dodon a anunţat că va pleca, din nou, în concediu pentru campania electorală, iar cu informaţii privind paşii pe care-i va urma împreună cu echipa pentru turul doi, va veni mâine, în cadrul unui briefing de presă.

Igor Dodon a felicitat-o pe lidera PAS, Maia Sandu, „pentru faptul că a ajuns în turul doi”, precizând că, în timpul, apropiat se vor vedea la dezbateri electorale. „Am remarcat că diaspora a fost foarte activă în aceste alegeri, dar preferinţele politice ale diasporei se află în disonanţă cu preferințele populaţiei majoritare, care trăiesc şi muncesc acasă”, a mai spus Igor Dodon.

Acesta şi-a exprimat convingerea că pe 15 noiembrie cetăţenii de acasă o să dea dovadă de mobilizare masivă, care îi va asigura obţinerea victoriei. „Nu putem permite destabilizarea, nu vom permite celor care vor să vină în funcţia de preşedinte să fi marionete externe”, a fost mesajul lui Igor Dodon.

După prelucrarea a 100% din procesele verbale de la secțiile de votare din țară, rezultatele preliminare arată că pe primul loc se clasează Maia Sandu, cu 36,16% din sufragii. Pe locul doi este candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, care a obținut 32,61% din voturi. După procesarea a 100% din procesele verbale din străinătate (139 de procese-verbale), lider este Maia Sandu, cu 70,12% din sufragii, urmată de Renato Usatîi – cu 17,25%. Igor Dodon este pe locul trei, cu 3,65% voturi.