logo

Igor Boţan: Partidul PAS este probabil o cerinţă a cetăţenilor


https://www.ipn.md/ro/igor-botan-partidul-pas-este-probabil-o-cerinta-a-cetatenilor-7978_1027264.html

Partidul Acţiune şi Solidaritate condus de Maia Sandu reprezintă probabil o cerinţă a cetăţenilor, după implozia partidelor zise pro-europene. De această părere este analistul politic, Igor Boţan. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, acesta a declarat că PAS are atuuri evidente, întrucât, există cerere pentru partide pro-europene credibile, care să servească drept platforme substituente pentru cei care au compromis ideea europeană, transmite IPN.

Referindu-se la preşedinta partidului, Igor Boţan, a spus că Maia Sandu, fiind membră a guvernului, a condamnat guvernarea coruptă din care făcea parte. Acesta consideră că Maia Sandu a devenit o figură emblematică după istoria cu înaintarea candidaturii ei la funcţia de prim-ministru, şi după ce s-au răzgândit cei din PLDM şi nu au acceptat-o cei din PL şi din PDM.

„Şi mai mult decât atât, a promis să constituie un partid politic după nişte principii şi criterii noi şi s-a ţinut de cuvânt. A planificat că acest lucru se va întâmpla în luna mai, aceasta era mai mult de o jumătate de an în urmă, şi iată că a planificat bine, a planificat corect”, a subliniat Igor Boţan.

Analistul politic consideră impresionant şi faptul că PAS a reuşit să adune 7500 de oameni, să-i convingă, să-i treacă prin filtrele. „Aşa că există mai multe atuuri şi în privinţa mesajelor Acţiunii şi Solidarităţii, înseamnă deopotrivă iniţiativa privată şi solidaritatea cu cei mulţi”, a opinat analistul politic.

Totodată, Igor Boţan a spus că cel puţin deocamdată, Maia Sandu se ţine de cuvânt, îşi apără aceste principii şi nu este implicată în niciun fel de afaceri dubioase.