logo

„Horus Energy”: Nu efectuăm lucrări la blocul energetic nr.2, CET Sursa 1


https://www.ipn.md/ro/horus-energy-nu-efectuam-lucrari-la-blocul-energetic-nr2-cet-sursa-1-7966_1101452.html

Compania „Horus Energy” condamnă falsurile difuzate de unele instituții de presă și informează opinia publică din țară că actualmente nu efectuează niciun fel de lucrări de reparație la blocul energetic nr.2, CET Sursa 1, al Societății pe Acțiuni „Termoelectrica”. Compania califică tirajarea falsurilor drept încercări de denigrare și compromitere a reputației profesionale, parte dintr-o acțiune începută încă anul trecut și care reprezintă o manifestare regretabilă de concurență neloială.

Mihai Godea, director pentru dezvoltare al grupului de companii Horus, a declarat într-o conferință de presă la IPN că lucrări de reparație la blocul energetic nr.2, CET Sursa 1, sunt efectuate de altă companie care trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru acest bloc energetic. El mai spune că Horus a realizat lucrări de reparație și retehnologizare la celelalte blocuri energetice: 1 și 3. Tot ce s-a făcut este funcțional.

Mihai Godea este de părere că ceea ce se întâmplă cu blocul energetic nr.2  întrunește caracteristicile unui sabotaj împotriva sistemului energetic și, poate, chiar asupra securității naționale. Din acest considerent, consideră că este absolut necesar ca Ministerul Energiei, Agenția Proprietăți Publice, împreună cu conducerea Termoelectrica, să analizeze starea de lucruri legate de reparațiile efectuate și să informeze cetățenii ce se întâmplă cu adevărat la această întreprindere.

Totodată, directorul pentru dezvoltare al grupului de companii Horus, menționează că este cazul să se autosesizeze și structurile de resort, cum ar fi Procuratura Anticorupție, SIS, CNA, ca „să vadă dacă nu cumva aceste acțiuni sunt deliberate”.

Compania „Horus Energy” precizează că are experiență temeinică pe piața energetică din țară și de peste hotare, iar contribuția sa la dezvoltarea sectorului energetic a urmărit întotdeauna creșterea calității vieții cetățenilor și consolidarea securității energetice a Republicii Moldova.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.