logo

Guvernul va acorda câte un milion de lei familiilor victimelor atacatorului de la aeroport


https://www.ipn.md/ro/guvernul-va-acorda-cate-un-milion-de-lei-familiilor-7967_1097979.html

Guvernul va acorda familiilor victimelor de la aeroport câte un milion de lei. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

Potrivit lui Dorin Recean, banii vor fi alocați din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, pe 4 iulie drapelele de stat vor fi coborâte în bernă.

Anterior și Primăria Chișinău a anunțat că va oferi familiilor câte 100 de mii de lei din fondul de rezervă al municipiului.

Cei doi bărbați au murit împușcați de către un pasager, cetățean străin, căruia nu i s-a permis intrarea în țară. Atacatorul este din Tadjikistan, unde este suspectat că ar face parte dintr-o grupare criminală care recent l-a răpit pe prim-vicepreședintele unei bănci locale. El a zburat la Chișinău prin Turcia. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, agresorul l-a imobilizat cu o lovitură pe polițistul de frontieră, i-a sustras arma și a deschis focul. Individul este internat acum la spital. Se află în stare inconștientă, fiind rănit în timpul asaltului.