logo

Guvernul pregăteşte o scrisoare pentru a menţine Moldova în sistemul „Carte Verde”


https://www.ipn.md/ro/guvernul-pregateste-o-scrisoare-pentru-a-mentine-moldova-in-sistemul-carte-verde-7967_1021954.html

Guvernul pregăteşte o scrisoare pentru a menţine Moldova în sistemul internaţional de asigurări „Carte Verde”. Despre aceasta a anunţat prim-ministrul Valeriu Streleţ după şedinţa de miercuri a Guvernului, transmite IPN.

În contextul imposibilităţii Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule de a depune garanţia financiară externă necesară emiterii poliţelor „Carte Verde”, Valeriu Streleţ a comunicat că, în perioada decembrie 2014 - februarie 2015, instituţia a fost condusă de persoane interpuse, care au cauzat un prejudiciu de 17 milioane de lei şi aceasta a dus la imposibilitatea de a onora contribuţia la fondul internaţional. Au urmat numeroase avertizări, iar Moldova in extremis şi-a onorat aceste obligaţiuni. Acum însă se menţin o serie de cazuri, cum ar fi cazuri de trucare a accidentelor pe teritoriul Republicii Moldova cu asigurări „Carte Verde” emise în afară.

Premierul spune că a primit asigurări că o scrisoare prin care Guvernul se angajează să îndeplinească acţiuni de stabilizare a situaţiei ar putea să influenţeze decizia Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional „Carte Verde”, astfel încât Moldova să rămână în sistem.