logo

Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2013


https://www.ipn.md/ro/guvernul-a-aprobat-programul-activitatilor-de-reintegrare-a-tarii-pentru-7967_1004402.html

Zece milioane de lei sunt prevăzuți în bugetul de stat pentru reintegrarea țării. Guvernul în exercițiu a aprobat  miercuri, 3 aprilie, o decizie privind repartizarea acestei sume pentru activități concrete, transmite IPN.

Vicepremierul în exercițiu, Eugen Carpov, a menţionat că 600 de mii de lei vor fi alocați pentru oferirea unor ajutoare unice, în sumă de 75 de mii de lei, liceelor și gimnaziilor cu predare în limba română din orașele Tiraspol, Râbnița, Bender, precum și localităților din stânga Nistrului în vederea procurării unor echipamente pentru instruirea și efectuarea renovărilor. Cea mai mare parte din mijloace va fi alocată pentru reabilitarea unor sisteme de aprovizionare cu apă potabilă, reparația capitală și parțială a obiectivelor de infrastructură, a instituțiilor medicale, grădinițelor, pentru asigurarea iluminării stradale în localitățile din zona râului Nistru.

Va fi finanțată în cadrul programului activităților de reintegrare a țării și reparația curentă și amenajarea complexului memorial Capul de pod Șerpeni, precum și editarea și promovarea unor culegeri de documente ce se referă la conflictul de la Nistru.