logo

Guvernul a aprobat alocarea a câte 1 mln lei pentru familiile ofițerilor omorâți la aeroport


https://www.ipn.md/ro/guvernul-a-aprobat-alocarea-a-cate-1-mln-lei-pentru-familiile-ofiterilor-omorati-7967_1098167.html

Guvernul a aprobat la ședința de astăzi alocarea a câte un milion de lei pentru familiile victimelor atacului produs pe Aeroportul Internațional Chișinău. Mijloacele financiare vor fi luate din fondul de rezervă al executivului, transmite IPN.

Rudele subofițerului superior al Unităţii control al frontierei a Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău, Serghei Muntean, vor primi un ajutor material unic în mărime de un milion de lei. Aceeași sumă va fi oferită familiei inspectorului de securitate aeroportuară Igor Ciofu. Ambii uciși în atacul din 30 iunie.

Premierul Dorin Recean a apreciat în cadrul ședinței intervenția promptă și profesionistă a patrulei de poliție din aeroport care a făcut tot posibilul ca să nu fie luați ostatici și a izolat criminalul. Acțiunile care s-au întreprins imediat după incident au consolidat securitatea în aeroport. Premierul a mai spus că vineri, la ora 15.00, va fi organizată o ședință unde vor fi luate „decizii dificile, dar absolut necesareˮ în contextul atacului de la aeroport.

Cei doi ofițeri au fost decorați post-mortem cu Medalia „Meritul Militar”.