„Anunţul meu şi al viceguvernatorulul BNM de demisie nu a fost legat de persoane, care se aflau în funcţie în structurile de stat. M-am referit atunci la principii, la atitudinea politicului faţă de BNM. Şi schimbarea persoanelor în unele structuri de stat nu ar fi o garanţie că atitudinea politicului faţă de BNM şi politicile independente pe care trebuie să le promoveze aceasta, a menţionat într-o conferinţă de presă, răspunzând la întrebările presei guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, citat de IPN.
Drăguţanu a spus că nu vrea să facă comentarii în ce priveşte persoanele care candidează la funcţia de guvernator al BNM.
„Numele candidaţilor au devenit cunoscute, Parlamentul urmează să-şi spună cuvântul. Nu voi comenta până la finalizarea procedurii de învestire a noului guvernator nici candidaţii, nici declaraţiile pe care le vor face ei. Nu ar fi corect din partea mea să comentez, până la finalizarea procedurii de numire a guvernatorului, las aceasta pe seama presei”, a spus Drăguţanu.
El a mai a afirmat că indiferent de cine va fi noul guvernator, obiectivul de a asigura independenţa, de facto, a BNM rămâne unul prioritar. Urmează să fie revăzut cadrul legal de gestionare a crizelor, în special, sub aspectul de interacţiune a structurilor de stat. Se cer eliminate situaţiile când BNM nu poate acţiona, fără ca mai întâi să se pronunţe o altă structură de stat.
Drăguţanu a mai spus că necesită a fi revizuită şi activitatea Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară. Prim-ministrul nu ar trebui să fie membru al acestui Comitet. Iar în şedinţele acestuia urmează să fie discutate profesionist probleme financiare acute, formulate concluzii şi prezentate Guvernului care mai apoi să aprobe politicile adecvate.