logo

Guvernarea anunță majorarea mai multor plăți sociale


https://www.ipn.md/ro/guvernarea-anunta-majorarea-mai-multor-plati-sociale-7965_1046556.html

Către sărbătorile de Paști, pensionarii și beneficiarii de alocații sociale mai mici de două mii de lei vor primi un suport financiar unic în valoare de 600 de lei. Anunțul l-a făcut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă după ședința săptămânală a partidului, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc spune că, în luna aprilie, va avea loc tradiționala indexare a pensiilor, fără a anunța cu cât anume. Potrivit liderului PDM, pentru sezonul rece 2019-2020, va fi dublată plata compensației pentru căldură, de la 350 la 700 de lei (lunar, timp de cinci luni). De această majorare ar urma să beneficieze peste 150 de mii de beneficiari.

Vlad Plahotniuc a anunțat că se propune a fi majorată și îndemnizația unică la nașterea copilului, de la 6303 lei la 10 mii de lei. La fel, fiecare copil, până la vârsta de 18 ani urmează să beneficieze lunar de o indemnizație de 200 de lei. De asemenea, se propune ca un șir de medicamente care sunt cele mai solicitate în tratarea unor anumite boli să fie acordate gratuit pacienților.

Vlad Plahotniuc a anunțat că proiectele vor fi votate în prima lectură de către actuala legislatură, la începutul lunii februarie, iar în lectura a doua – de către viitorul Parlament, după alegerile din 24 februarie.