logo

Grupuri sanitare renovate în două şcoli din Găgăuzia cu ajutorul SUA


https://www.ipn.md/ro/grupuri-sanitare-renovate-in-doua-scoli-din-gagauzia-cu-ajutorul-sua-7967_1006817.html

Spaţiile sanitare pentru spălarea mâinilor din 2 şcoli din Găgăuzia au fost renovate cu ajutorul Statelor Unite ale Americii. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova, circa 1400 de copii care frecventează aceste şcoli vor beneficia de facilităţi moderne atunci când se vor întoarce la şcoală în septembrie, transmite IPN.

„Astfel de eforturi au impact direct asupra vieţii cotidiene şi îmbunătăţesc viitorul acestei naţiuni –  o sarcină pe care ambele noastre guverne se străduiesc să o realizeze. Aceste proiecte subliniază buna cooperare dintre Statele Unite şi Moldova”, a spus ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser.

Acțiunea este parte a unui proiect mai mare pentru mediul rural, care se implementează în Găgăuzia prin intermediul Programului de Angajament Civic al Comandamentului European al Statelor Unite.  Prin acest proiect şapte şcoli din localităţile Vulcăneşti, Beşalma, Congaz, Comrat, Gaidar, Joltai şi Cazaclia au beneficiat de grupuri sanitare renovate.

În total Statele Unite ale Americii au oferit peste 400 de mii de dolari pentru proiecte de renovare a grupurilor sanitare în şcoli din întreaga Găgăuzie.