logo

Grupul de inițiativă în susținerea Nataliei Morari a fost înregistrat


https://www.ipn.md/ro/grupul-de-initiativa-in-sustinerea-nataliei-morari-a-fost-8013_1106811.html

Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă care urmează să colecteze semnături pentru ca jurnalista Natalia Morari să poată participa la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, transmite IPN

Grupul de inițiativă este format din 99 de persoane și va fi condus de către fostul deputat al Partidului Democrat, Iurie Chiorescu. Listele de subscripție cu semnături urmează să fie prezentate până pe data de 20 septembrie.

Fiecare grup înregistrat trebuie să colecteze pentru susținerea candidatului cel puțin 15 000 și cel mult 25 000 de semnături din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, adică din raioane și din municipiile Chișinău și Bălți.

Până acum, Comisia Electorală Centrală a înregistrat alte 11 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, iar în proces de examinare se află alte trei demersuri de înregistrare. Actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Valentin Borodachi au fost retrase se solicitanți.

Perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă se va încheia la 31 august.