logo

Furt de pe conturi bancare. Doi escroci depistați


https://www.ipn.md/ro/furt-de-pe-conturi-bancare-doi-escroci-depistati-7966_1107678.html

O femeie de 50 de ani a fost deposedată de 23 de mii de lei de pe contul său bancar, după ce a oferit datele cardului unor persoane care s-au prezentat angajați ai unei bănci. S-a întâmplat în luna iunie, când victima a fost sunată să ofere câteva informații confidențiale, sub pretextul de a stopa o accesare ilegală în aplicația Web Banking. Grupul bănuit de escrocherie a fost deconspirat de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), transmite IPN.

Ca urmare a măsurilor de investigație, ofițerii INI au descins la domiciliile membrilor grupării, doi bărbați de 23 și 47 de ani. Acolo au fost depistate 60 de carduri bancare, nouă telefoane mobile, cartele SIM, tablete și un laptop. Unul dintre bănuiți a fost reținut pentru 72 de ore. Conform legii, acesta poate fi amendat cu până la 67.500 de lei sau condamnat pe un termen de la unu la 5 ani.

În context, oamenii legii recomandă cetățenilor să nu divulge nimănui informațiile personale și datele cardului bancar, să nu transmită cardul bancar persoanelor terțe și să nu permită fotografierea sau copierea datelor cardului de către persoane străine, iar în caz de fraudă să informeze imediat poliția și banca ce deservește cardul.