logo

Furnizorii de internet vor oferi aplicații de securizare a contentului pentru copii


https://www.ipn.md/ro/furnizorii-de-internet-vor-oferi-aplicatii-de-securizare-a-contentului-pentru-co-7967_1042618.html

Furnizorii de servicii de acces la internet vor oferi utilizatorilor finali posibilitatea de instalare a aplicațiilor de filtrare a conținutului cu impact negativ asupra copiilor. Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului a examinat astăzi, 27 iunie, un proiect de modificare a legislației în acest sens, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al legislativului.

Potrivit proiectului, furnizorii de servicii vor oferi utilizatorilor aplicații de filtrare a conținutului cu impact negativ asupra copiilor. Totodată, vor introduce în meniul principal al paginilor lor web oficiale un compartiment dedicat informațiilor privind siguranța pe internet. Astfel, va fi instituit controlul parental asupra conținutului pe care îl vizualizează copiii.

Deputații consideră că noile modificări vor oferi un avantaj competitiv furnizorilor de servicii de acces la internet. În prezent, compania Moldcell oferă utilizatorilor săi acces la serviciul Safe Kids, dezvoltat în parteneriat cu Kaspersky, iar Moldtelecom – serviciul Safe Web, în parteneriat cu Norton/Symantec.

Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în ședința plenară a legislativului.