logo

Fracțiunea PSRM înaintează zece proiecte pentru ședința CMC


https://www.ipn.md/ro/fractiunea-psrm-inainteaza-zece-proiecte-pentru-sedinta-cmc-7967_1044284.html

Fracțiunea Partidului Socialiștilor înaintează zece proiecte pentru a fi dezbătute și aprobate în ședința de miercuri, 26 septembrie, a Consiliul municipal Chișinău. Liderul fracțiunii, Ion Ceban, a spus, luni, într-o conferință de presă, că proiectele nu sunt incluse pe ordinea de zi de bază, urmând a fi propuse pentru ordinea de zi suplimentară, transmite IPN.

„Dacă nu vor fi incluse pe ordinea de zi a viitoarei ședințe, noi nu avem motiv să fim prezenți acolo”, a spus Ion Ceban.

Proiectele prevăd aprobarea unui suport financiar lunar de 700 de lei pentru familiile cu trei și mai mulți copii care frecventează grădinița. Un alt proiect vizează acordarea de tichete de masă pentru aproape o mie de angajați din domeniul protecției sociale și culturii. Printr-un alt proiect, socialiștii propun aprovizionarea cu produse lactate a părinților cu copii sugari din suburbii și includerea familiilor cu gemeni și tripleți în categoria beneficiarilor de alimentație gratuită.

Socialiștii mai propun alocarea sumei de șase mii de lei anual familiilor aflate în situații de risc, pentru servicii de primă necesitate. La fel, PSRM propune crearea unui serviciu de sprijin pentru familiile cu copii. Un alt proiect prevede suplinirea cu 97 de unități a numărului de asistenți personali care oferă ajutor mamelor cu copii cu grad de dizabilitate.

Un alt proiect vizează asigurarea persoanelor cu deficiențe de văz cu dispozitive medicale, non-medicale specializate și servicii de protezare oculară. Fracțiunea PSRM mai propune asigurarea cu seturi de accesorii pentru determinarea glicemiei la persoanele cu diabet zaharat şi aprobarea modificărilor la regulamentul privind protezarea dentară, unde venitul pentru o persoană se propune a fi mărit de la 2000 lei la 3000 de lei.