logo

Fostul președinte al raionului Orhei, sancționat pentru șofare în stare de ebrietate


https://www.ipn.md/ro/fostul-presedinte-al-raionului-orhei-sanctionat-pentru-sofare-in-7967_1105586.html

Fostul președinte al raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a fost recunoscut vinovat de conducerea automobilului în stare de ebrietate. Judecătoria Orhei i-a aplicat o pedeapsă sub formă de 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, transmite IPN.

Instanța a constatat că pe data 5 august 2023, Dinu Țurcanu a condus automobilul în stare de ebrietate avansată. Atunci, acesta a fost oprit de polițiști la ieșirea din satul Jora de Sus, direcția spre satul Lopatna din raionul Orhei. Rezultatele testării alcoolscopice au arătat o concentrație a vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,53 mg/l, ceea ce constituie conform legislației, stare de ebrietate produsă de alcool cu grad avansat.

În hotărârea judecătorească se mai menționează că, în caz de eschivare cu rea voință a condamnatului de la munca neremunerată în folosul comunității, aceasta se va înlocui cu închisoare, calculându-se o zi de închisoare pentru 4 ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți.