logo

Fostul deputat Tudor Deliu s-a stins din viață


https://www.ipn.md/ro/fostul-deputat-tudor-deliu-s-a-stins-din-viata-7967_1098678.html

Fostul deputat și președinte al Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, s-a stins din viață. Decesul a survenit după o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie, se arată într-un mesaj al PLDM, transmite IPN.

„Un om care s-a dăruit țării, un om care și-a apărat țara cu arma în mână în conflictul din 1992, un om care a servit interesului național ne-a părăsit, lăsându-ne exemplul său despre ceea ce trebuie să fie un om politic. Atitudinea sa, comportamentul său bazat pe principii părea coborât din oamenii politici interbelici și toată viața și-a dedicat-o binelui comun. Republica Moldova pierde un slujitor loial al său și un om ce s-a bătut pentru interesul ei întotdeauna. Modest și convins că doar moralitatea în politică, patriotismul luminat și dreptatea socială pot crea o societate responsabilă pentru cetățenii ei, Tudor Deliu va rămâne un model despre cum trebuie să fie un om politic”, se arată în mesajul formațiunii.

Tudor Deliu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2010 până în 2019, pe listele PLDM. În 2018, în cadrul Congresului al VII-lea al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu a fost ales președinte al formațiunii, funcție pe care a îndeplinit-o până la data de 16 august 2020, când fost reales la conducerea formațiunii Vlad Filat.