logo

Forumul moldo-român a societăţii civile a reunit la Chişinău 70 de participanţi de pe ambele maluri ale Prutului


https://www.ipn.md/ro/forumul-moldo-roman-a-societatii-civile-a-reunit-la-7542_1107035.html

 

Două zile de discuţii, 70 de participanţi din Republica Moldova şi România, şi un memorandum semnat. Este bilanţul forumului comunității moldo-române a societății civile pentru dezvoltare, eveniment organizat de către Fundaţia Constantin Mimi la Chişinău, în perioada 3-4 septembrie. 

La deschiderea evenimentului a participat Secretarul general al Consiliului Județean Iași şi şeful Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat. În calitate de vorbitori în cadrul evenimentului au fost vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, directori ai Grupurilor de Acțiune Locală și reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și ai organizațiilor internaționale.



Forumul moldo-român a avut scopul de a consolida participarea societăţii civile la procesele sociale care au loc în societate, de a promova şi consolida durabilitatea organizaţiilor societăţii civile, precum şi de a dezvolta spiritul civic activ şi a voluntariatului. 

La finalul celor două zile de discuţii, schimb de experienţă şi bune practici sociale, participanţii au semnat Memorandumul de de Înţelegere privind cooperarea dintre Organizaţiile Societăţii Civile din România (OSC) şi OSC-urile, Autorităţile Publice Locale şi agenţii economici din Republica Moldova. 



Proiectul „Comunitatea moldo-română a societății civile pentru dezvoltare” este finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României.

Fundaţia Constantin Mimi

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.