Producătorii și comercianții din sectorul alimentar vor avea obligația să se asigure că acizii grași trans (AGT) nu depășesc 2/100 grame de grăsimi din conținutul alimentelor. Prevederea a fost introdusă în Regulamentul sanitar privind adaosul de vitamine și minerale, precum și de anumite substanțe de alt tip în produsele alimentare, transmite IPN.
Decizia de limitare a cantității de grăsimi trans în produsele alimentare a fost luată de Guvern pentru garantarea unui nivel înalt de protecție a sănătății consumatorilor. Aceasta constituie una dintre măsurile prin care autoritățile își propun să prevină bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale în contextul în care consumul de acizi grași trans din alimente sporește riscul apariției bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, cancerului și a altor maladii cronice.
La fel, hotărârea de Guvern vizează substanțele a căror utilizare în produsele alimentare generează preocupări pentru sănătatea populației. S-a intervenit prin ajustarea listelor substanțelor interzise de a fi folosite, celor supuse restricțiilor și celor care se află sub control, în conformitate cu legislația europeană.