logo

Firefox introduce noi opţiuni de protejare a confidenţialităţii


https://www.ipn.md/ro/firefox-introduce-noi-optiuni-de-protejare-a-confidentialitatii-7967_1016491.html

Browserul Firefox, creat de cei de la Mozilla, a pierdut teren în ultimul timp, însă intenţionează să-l recupereze cu ajutorul unor noi opţiuni. Acestea permit oricui să devină anonim pe Internet oricând doreşte, transmite IPN cu referire la business24.ro.

Noua versiune de Firefox pune pe primul plan nevoia oamenilor de a nu fi urmăriţi de autorităţi sau de altcineva în mediul online. Astfel, opţiunea „forget” (uita) va face posibilă ştergerea tuturor informaţiilor legate de navigarea cuiva în mediul online. Va ajuta la ştergerea tuturor urmelor lăsate de un utilizator pe Internet, aici fiind inclus şi istoricul navigării.



Specialiştii de la Mozilla au colaborat cu mai multe companii din domeniu pentru a crea opţiuni precum cea denumită „Do Not Track” (Nu urmări), care blochează în mod activ conţinutul considerat necorespunzător.

Noile trăsături de care dispune Firefox vor contribui inclusiv la îmbunătăţirea performanţei calculatoarelor. Ele vor face posibilă folosirea mai eficientă a procesoarelor de tip multi-core.