Condamnarea la închisoare a fostului ministru de interne, Gheorghe Papuc, este un spectacol, o comandă politică, iar fostul ministru nu este decât simplu ţap ispăşitor. Declaraţii în acest sens a făcut activistul Fiodor Ghelici, preşedintele asociaţiei obşteşti „Moldova Mea” şi fost membru al unei comisii pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie 2009.
Într-o conferinţă de presă la IPN, Fiodor Ghelici, a spus că poporul niciodată nu va afla adevărul despre evenimentele din 7 aprilie 2009, deoarece sunt multe interese ascunse. Ghelici afirmă că Papuc ar trebui decorat pentru că a evitat vărsările de sânge. Condamnarea acestuia este un spectacol inclusiv pentru partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Prin aceste acţiuni cei de la guvernare vor să arate că în ţară sunt condamnaţi şi cei care au fost la putere.
„Un judecător omoară un om la o vânătoare ilegală şi primeşte 2 ani cu suspendare, iar un fost ministru nu permite vărsările de sânge şi este condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Nu văd unde este logica. Ei ne cred idioţi”, a remarcat activistul.
Ghelici a făcut apel către judecători: să respecte legea la pronunţarea sentinţelor, amintindu-le că nimeni dintre ei nu este în siguranţă şi nu poate fi sigur că nu va deveni ţap ispăşitor în oricare alt caz.
Fiodor Ghelici mai spune că dacă a fost condamnat Papuc, trebuie condamnat şi Artur Reşetnicov, care pe atunci era şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar şi Vladimir Voronin, care era preşedintele ţării, şi care, potrivit lui Ghelici, dădea de fapt toate ordinele. Fiodor Ghelici mai crede că în organizarea evenimentelor din 7 aprilie au fost implicaţi şi alţi politicieni, printre cate Vlad Filat, Mihai Ghimpu, dar şi alţii.
Preşedintele „Moldova Mea” afirmă că acuzarea şi condamnarea lui Gheorghe Papuc a descurajat poliţiştii, care acum se tem să acţioneze de teamă să nu aibă probleme cu vreun politician.
Gheorghe Papuc, condamnat în dosarul 7 aprilie, este dat în urmărire naţională pentru a putea fi pusă în aplicare sentinţa pronunţată de Curtea de Apel.