logo

Fiodor Ghelici acuză că autoritățile au solicitat informații despre starea sa psihică


https://www.ipn.md/ro/fiodor-ghelici-acuza-ca-autoritatile-au-solicitat-informatii-despre-7967_1100536.html

Fiodor Ghelici susține că autoritățile, prin Ministerul Afacerilor Interne, au solicitat informații despre starea sa psihică, dacă este la evidență psihiatrică. Potrivit lui, de fapt, factorii de decizie ai instituțiilor de stat ar trebui să facă un control psihiatric înainte de angajare.

Fiodor Ghelici se prezintă ca ambasador și reprezentant Rezident al IOED în Republica Moldova și Ucraina, șef al Sediului Regional din Republica Moldova pentru Belarus, Bulgaria, Cipru, Moldova, România, Turcia și Ucraina. De asemenea, este reprezentant oficial al IOED la ONU la Geneva, reprezentant al Congresului Internațional pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților Cetățenilor, precum și reprezentant al Uniunii Internaționale a Diplomaților în Republica Moldova.

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici s-a adresat public președintei Maia Sandu, precizând că a votat-o, de aceea este în drept să-i ceară socoteală. „Doamnă Sandu, pe cine învestiți în funcții? Am așa o impresie că astăzi unei analize și verificări psihiatrice trebuie supus anturajul dumneavoastră din Președinție, Guvern, domnul Recean obligatoriu, toți deputații din Parlament. Înțeleg că acest lucru este astăzi stringent”, susține Fiodor Ghelici.

Acesta a mai întrebat președinta despre cum au evoluat lucrurile în Republica Moldova de la învestirea în funcție, mai ales contextul parcursului european declarat. Or, potrivit lui Fiodor Ghelici, în această perioadă oamenii au continuat să plece din țară, problema reintegrării rămâne nesoluționată, corupția bântuie în sistemul de stat. „Spuneți-mi, vă rog, unde sunt realizările care m-ar asigura că suntem cu adevărat pregătiți să mergem în Europa: cu ce realizări vreți să mergeți în Uniunea Europeană? Spuneți măcar una”, a insistat Fiodor Ghelici.

El a mai spus că, atunci când a votat la alegerile prezidențiale, a sperat că Maia Sandu va reuși să-i adune pe toți cei cu opinii diferite la o masă de discuții și va reuși să evite dezbinările, inclusiv în ceea ce ține de populația de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru că oamenii nu au ce împărți. Dar nu a fost să fie.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.