Artişti cu renume din Olanda, România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia şi Republica Moldova vor evolua în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului internaţional Johann Sebastian Bach. Evenimentul se va desfăşura în perioada 27 martie-2 aprilie, la Sala cu Orgă din Chişinău şi va cuprinde patru concerte de excepţie.
Solicitată de IPN, directorul general de la Sala cu Orgă, Larisa Zubcu, a declarat că festivalul, fiind deja la a şasea ediţie, a devenit deja o tradiţie şi se bucură de popularitate în rândurile publicului din Republica Moldova. Potrivit ei, Festivalul internaţional Johann Sebastian Bach poate fi comparat cu o terapie prin muzică, care i-ar ajuta pe spectatori să uite de griji şi să-şi „încarce bateriile”.
Deschiderea festivalului va avea loc duminică, 27 martie. În scena va evolua Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea. Orchestra îi va avea ca solişti pe doi violonişti de excepţie – Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam şi violonista de origine rusă Valentina Svyatlovskaya, membră a aceluiaşi ansamblu. Astfel, spectatorii vor putea urmări o evoluţie „de cuplu’’ a două viori de colecţie – Stradivarius şi Guarneri.
Pe 29 martie, publicul din Republica Moldova va avea ocazia să asculte un recital de chitară, oferit de reputatul chitarist Edoardo Catemario din Italia. Artistul va prezenta un program din creaţii de J.S. Bach, Heitor Villa Lobos, Erik Satie şi Kazuhiko Hattori.
Potrivit organizatorilor, în data de 31 martie, muzica lui Bach, dar şi a altor compozitori clasici, va răsuna într-o variantă inedită, interpretată de „Kiev Brass Quintet”, din Ucraina. Festivalul se va încheia pe 2 aprilie, cu un concert de orgă, prezentat de mult apreciatul organist spaniol Juan de la Rubia, organistul Catedralei La Sagrada Familia din Barcelona.
Biletele la concerte pot fi procurate atât la casele Sălii cu Orgă, cât şi online. Preţul acestora variază între 50 şi 100 de lei.