logo

Festivalul „Gustar” a adunat la Orheiul Vechi mii de persoane


https://www.ipn.md/ro/festivalul-gustar-a-adunat-la-orheiul-vechi-mii-de-persoane-7967_1007422.html

Festivalul Internaţional „Gustar”, ajuns la ediţia a IV-a, a adunat în Rezervaţia de la Orheiul Vechi mii de persoane. Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de colective artistice din  ţară şi de peste hotare, iar la eveniment au participat mai mulţi oficiali, transmite IPN.

Festivalul a adus la ediţia din acest an un târg de artizanat, ateliere interactive cu meşteşugari, excursii organizate în rezervaţie, degustări de bucate tradiţionale etc.

Printre participanţii la eveniment a fost şi premierul Iurie Leancă, alături de cei doi fii ai săi, care au discutat cu participanţii la festival, au făcut poze în grup  şi au cumpărat mai multe obiecte artizanale.

„Festivalul reprezintă un eveniment frumos şi are drept scop promovarea locurilor pitoreşti din Republica Moldova. Festivalul Gustar are un specific cu totul aparte, iar complexul „Orheiul Vechi” îi face pe cei prezenţi să îşi aducă aminte de trecutul istoric”, a declarat Iurie Leancă.

La festival au fost prezenţi şi colegii de partid al premierului, ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, deputata  Maria Ciobanu, dar şi liderul de partid al acestora, care este şi patronul festivalului, Vlad Filat.

„În acest loc an de an avem posibilitatea să vedem talentul, munca şi dedicaţia de care dau dovadă cetăţenii noştri. Mă bucur că pe an ce trece, acest frumos eveniment, devine mai organizat şi vin mai mulţi oameni inclusiv de peste hotare. Festivalul Gustar începe să devină mult mai complex. Sunt sigur că la anul viitor, când vom marca cea de-a V-a ediţie a festivalului, vom vedea mai mulţi oameni talentaţi şi, desigur, mai multe lucruri noi şi frumoase”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

În cadrul evenimentului, şeful Agenţiei Turismului, Nicolae Platon, i-a înmânat preşedintelui liberal-democrat o diplomă pentru dezvoltarea turismului naţional, şi pentru buna organizare a evenimentului cultural „Gustar”.

Organizatorul festivalului, Vlad Constandoi, a menţionat că în acest an festivalul a fost mai bine asigurat din punct de vedere logistic. „Anul acesta Festivalul are mai multe zone: zona copiilor, zona cărţii, a distracţiilor etc., ceea ce pentru vizitatori este foarte util”, a menţionat el.

Festivalul Internaţional „Gustar” s-a desfăşurat în perioada 24-25 august în rezervaţia „Orheiul Vechi”.