logo

Fără sens și neconstituțional, Vladimir Voronin despre referendum


https://www.ipn.md/ro/fara-sens-si-neconstitutional-vladimir-voronin-despre-referendum-8013_1107570.html

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că referendumul din 20 octombrie este neconstituțional și lipsit de sens. Fostul șef de stat îndeamnă cetățenii să voteze „Nu” în cadrul scrutinului. „Într-un buletin alegeți acel candidat în care aveți încredere, în afara de Sandu, iar în cel de al doilea votați „Nu”. Făcând asta nu veți deveni co-participanți la distrugerea și nimicirea statului nostru”, a declarat liderul comunist, citat de IPN.

Fostul președinte al țării acuză actuala guvernare că nu are nevoie de o Moldovă suverană, neutră, independentă și pașnică. „Ei vă mint în cel mai nerușinat mod cum că prin acest referendum cetățenii vor avea posibilitatea să se pronunțe „Da” sau „Nu” intrării Moldovei în Uniunea Europeană. Primul scop al acestui referendum neconstituțional nu este altceva decât o escrocherie, de a obține cu orice preț alegerea din nou în calitate de președinte a acestei femei, care nu s-a realizat ca personalitate și cu atât mai mult ca președinte de țară”, afirmă Vladimir Voronin.

Potrivit liderului PCRM, al doilea scop al plebiscitului este „mai îngrozitor, deoarece, cu ajutorul acestui referendum, cei de la guvernare vor să obțină dreptul de a-și bate joc de Constituție, de a o comasa după propriul lor plac, dar și după cum i-a însărcinat Occidentul, să o facă chiar și neavând o majoritate neconstituțională”.

„Noi avem posibilitatea să oprim această bandă de criminali de stat, de trădători de stat, și să prevenim catastrofa națională pe care o pot provoca. Pentru aceasta, pe 20 octombrie trebuie să votăm și împotriva Maiei Sandu, și împotriva acestui regim antipopular, antistatal. Și neapărat să răspundem „suntem contra” la întrebarea pusă în cadrul acestui referendum”, a mai spus liderul PCRM.

Partidul Comuniștilor este unul dintre cei doi participanți la referendum înregistrați cu opțiunea „Nu”. Ceilalți 13 participanți pledează pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Referendumul republican constituțional privind integrarea europeană va fi organizat pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile prezidențiale. Alegătorii vor răspunde cu „DA” sau „NU” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.