logo

Familile persoanelor decedate în explozia din sectorul Râșcani vor primi 50 de mii de lei


https://www.ipn.md/ro/familile-persoanelor-decedate-in-explozia-din-sectorul-rascani-vor-primi-7965_1044547.html

Familiile persoanelor decedate în explozia din bulevardul Moscovei din Chișinău vor primi ajutor material a câte 50 de mii de lei, a anunțat premierul Pavel Filip, după ce a mers la locul producerii exploziei și a discutat cu oamenii care au avut de suferit în urma deflagrației, transmite IPN.

Și primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a dispus alocarea a 10 milioane de lei – pentru ajutoare locatarilor ale căror apartamente au fost distruse.

Cu o reacție pe pagina sa de Facebook a venit și președintele Igor Dodon. Șeful statului a solicitat tuturor serviciilor operative întreaga informaţie despre circumstanţele şi consecințele exploziei și a menționat că este dispus să ofere sprijin, inclusiv material, familiilor care au avut de suferit, în special celor care au rămas fără locuinţe.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a scris pe o rețea de socializare că este alături de cei care au avut de suferit în urma exploziei și a mulțumit oamenilor care s-au implicat imediat pentru a ajuta victimele.

Potrivit informațiilor oficiale, explozia care s-a produs, în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei, 11/5 din municipiul Chișinău a făcut trei victime, o femeie și fiul ei de patru ani și un bărbat de 77 de ani. La spital rămâne un pompier și o femeie care s-a ales cu traumatisme grave.