logo

Familiile eligibile pot ridica suportul financiar unic în perioada rece până la sfârșitul lunii


https://www.ipn.md/ro/familiile-eligibile-pot-ridica-suportul-financiar-unic-in-perioada-7967_1102234.html

Majoritatea familiilor eligibile pentru măsurile suplimentare de suport în perioada rece a anului au ridicat ajutoarele bănești. Este vorba despre peste 48,4 mii de beneficiari, care au ridicat ajutoare unice de 3000 sau 5000 de lei, transmite IPN.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale amintește că sunt eligibili pentru suportul financiar unic în perioada rece a anului:
- pensionarii născuți până în 1945, care au pensia mai mică de 3000 de lei,
- familiile care au la îngrijire și supraveghere copii cu dizabilități severe,
- familiile cu persoane cu dizabilități încadrate în serviciul social ,,Asistență personală”,
- femeile care alăptează, cu cel puțin un copil în vârstă de 0-13 luni, beneficiare de ajutor social începând cu luna octombrie 2023.

Ministrul îndeamnă persoanele care au fost notificate că transferul în numerar a fost efectuat și încă nu au ridicat banii să se adreseze la oficiul poștal din localitate până la sfârșitul lunii curente.

Banii sunt oferiți în cadrul unui pachet de măsuri suplimentare de suport pentru populația vulnerabilă în perioada rece a anului, lansat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și Organizația Internațională pentru Migrație.

Pentru informații suplimentare persoanele interesate pot apela la linia fierbinte a Programului Alimentar Mondial: 0 8001 08 90.