logo

Falsuri de proastă calitate, ministrul Alaiba despre imaginile în care ar apărea la saună


https://www.ipn.md/ro/falsuri-de-proasta-calitate-ministrul-alaiba-despre-imaginile-in-7965_1107728.html

„Falsuri de proastă calitate”. Așa a comentat ministrul dezvoltării economice și digitalizării imaginile video și foto distribuite pe un canal de Telegram, în care o persoană cu trăsături fizice asemănătoare ministrului, apare într-un local care pare a fi o saună, alături de o femeie, despre care autorul canalului de Telegram spune că ar fi o femeie de companie. În înregistrări se văd sticle de alcool pe masă, iar autorii filmulețului susțin că bărbatul, care ar fi fost Alaiba, ar fi consumat și droguri.

Potrivit lui Dumitru Alaiba, înregistrările video și foto sunt falsuri și au fost lansate de adepții Kremlinului și ar face parte din acțiunile de propagandă ale Rusiei. „Prin coincidență, acest fals, care putea fi lansat oricând, e lansat agil astăzi, pentru a acoperi știrea rușinoasă despre cum un candidat de-al Kremlinului are cetățenie română. O tentativă de doi bani”, a adăugat ministrul. Alaiba a îndemnat cetățenii la vigilență, deoarece în următoarele zilele rămase de campanie „vor fi multe murdării, multe falsuri, minciuni și denigrări”.

Premierul Dorin Recean a comentat subiectul în debutul ședinței Guvernului. Prim-ministrul i-a numit „degenerați” pe cei care au distribuit imaginile și le-a calificat ca fiind false.

„Suntem în campanie electorală și vedem că avem mai mulți degenerați. Da, degenerați care produc minciuni, produc falsuri, dar mă gândesc că întotdeauna există limita decenței. Și eu vreau să reamintesc că în campania electorală subiectul și discuția trebuie să fie despre cum construim Moldova și, dacă nu aveți un plan despre cum să dezvoltăm Republica Moldova, atunci nu umpleți spațiul informațional cu minciuni, cu video-uri false și așa mai departe, pentru că asta n-o să vă ajute”, a spus premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul a adăugat că va urmări procesele civile și penale inițiate de vicepremierul Dumitru Alaiba.