logo

Faleză la Valea Trandafirilor. La ce etapă sunt lucrările și cum va arăta zona


https://www.ipn.md/ro/faleza-la-valea-trandafirilor-la-ce-etapa-sunt-lucrarile-7967_1107964.html

Un nou loc de recreere va fi amenajat în parcul „Valea Trandafirilorˮ din sectorul Botanica al capitalei. O faleză de o sută de metri se construiește pe marginea unui lac din zona de odihnă. Șantierul a fost inspectat de către responsabilii Primăriei Chișinău și ai Direcției generale locativ-comunale și amenajare, veniți să examineze cum progresează lucrările pe viitoarea faleză.



Solicitat de IPN, șeful Direcției amenajare şi mediu în cadrul DGLCA, Vasile Efros, nu a dat deocamdată un termen când va fi gata faleza, dar a precizat că lucrările se află la etapa de fixare a elementelor din metal, după care va instalat un fel de lemn plastifiat, rezistent la condiții atmosferice. Construcția va avea o lungime de o sută de metri și va deveni o zonă de recreere, unde vizitatorii parcului se vor putea așeza și admira peisajul lacului.



Lucrările se desfășoară în cadrul unui amplu proiect de reabilitare a parcului „Valea Trandafirilorˮ din capitală. Amenajarea falezei și terenului aferent costă peste un milion de lei.