logo

Explozie într-un bloc de locuit din Orhei. O persoană a decedat


https://www.ipn.md/ro/explozie-intr-un-bloc-de-locuit-din-orhei-o-persoana-a-decedat-7967_1015981.html

O persoană a decedat, iar altele 3 au fost rănite în urma unei explozii produse într-un bloc de locuit cu cinci etaje din Orhei. Apelul la 901 a fost recepţionat la ora 01.03 minute. Deflagraţia a cauzat prejudicii în 12 apartamente de la etajele unu, doi şi trei, iar 4 apartamente de la etajul doi, cu o suprafaţă totală de circa 200 de metri pătraţi, au fost distruse în totalitate, transmite IPN.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat că pompierii au depistat sub dărâmături corpul neînsufleţit al unui bărbat de 49 de ani, iar alte trei persoane, au fost rănite. Două dintre victime rămân internate la Spitalul raional Orhei, una a fost externată.

În urma deflagraţiei, geamurile şi uşile mai multor apartamente din acelaşi bloc au sărit în aer. Explozia a distrus parţial pereţii portanţi de la etajul 2, dar nu există riscul ca blocul să se prăbuşească. Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale urmează să ajute oamenii să-şi recupereze bunurile materiale dintre plăcile de beton dărâmate. O cauză prealabilă a deflagraţiei ar putea fi o acumulare de gaz. Poliţia va stabili toate circumstanţele deflagraţiei.