logo

Ex-consilierul prezidențial Vlad Țurcanu, în fruntea unui partid


https://www.ipn.md/ro/ex-consilierul-prezidential-vlad-turcanu-in-fruntea-unui-partid-7965_1067746.html

Partidul Liberal Reformator, condus de către Ion Hadârcă, a devenit Partidul Popular Românesc, și are un nou președinte. Este vorba de comentatorul politic Vlad Țurcanu, ex-consilier prezidențial, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, vicepreședinta formațiunii politice, Tatiana Potîng, a declarat că ideea Blocului UNIREA, creat primăvara trecută din mai multe entități politice și organizații unioniste, care și-ar fi asumat dezideratul unirii, a eșuat. „Acest lucru ne-a pus în fața faptului să ne asumăm riscul, îndrăzneala, curajul să mergem pe o altă idee, pe crearea unui proiect politic nou care să-și asume dezideratele pe care și le-a asumat ceva mai devreme PLR”, a spus Tatiana Potîng.

Vlad Țurcanu a spus că Partidul Popular Românesc intervine pe scena politică moldovenească pentru a promova o politică pro-românească echilibrată, dar fermă, pentru a apăra interesele legitime ale populației majoritare din Republica Moldova.

Vicepreședinți ai formațiunii au fost aleși: liderul Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, istoricul Ion Varta, liderul Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu, foștii vicepreședinți ai PLR, Tatiana Potîng, Oleg Bodrug, și foștii deputați PLR, Valeriu Saharneanu şi Ana Bejan.

Formațiunea și-a anunțat participarea la alegerile parlamentare noi și alegerile locale generale, din 20 octombrie. În câteva zile Partidul Popular Românesc va anunța candidaturile pentru circumscripțiile uninominale rămase vacante și pentru funcția de primar general al Chișinăului.