logo

Eugen Doga, spitalizat la Moscova


https://www.ipn.md/ro/eugen-doga-spitalizat-la-moscova-7967_1025241.html

Compozitorul Eugen Doga a fost spitalizat la Moscova. Presa din Federaţia Rusă scrie că maestrul ar suferi de unele afecţiuni cardiace, transmite IPN.

Potrivit Lifenews.ru, compozitorul în vârstă de 78 de ani, s-a adresat medicilor de la Institutul de Cardiologie „A.L. Myasnikov” din Moscova, unde a şi fost internat. Compozitorul urmează să fie supus unei investigaţii integrale.

Maestrul Eugen Doga este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai renumiţi compozitori de cinematograf şi filme din spaţiul post-sovietic. A debutat la studioul cinematografic Moldova-film în anul 1967, semnând muzica pentru comedia „Se caută un paznic”. A scris muzică la peste 200 de filme: „Nunta la palat”, „Singur în faţa dragostei”, „Zece ierni pe o vară”, „Lăutarii”, „Şatra”, „Gingaşa şi tandra mea fiară”, „Patul lui Procust” etc. Este semnificativă şi contribuţia sa la dezvoltarea filmului de animaţie din republică, realizând coloana sonoră a peliculelor „Capra cu trei iezi”, „Maria Mirabela”, serialul „Guguţă” ş.a.