logo

Eremei Priseajniuc părăsește PSDE: Mă disociez de conducerea actuală


https://www.ipn.md/ro/eremei-priseajniuc-paraseste-psde-ma-disociez-de-conducerea-actuala-7965_1106680.html

Eremei Priseajniuc se retrage din funcția de vicepreședinte și de membru în organele de conducere ale Partidului Social Democrat European și părăsește formațiunea. Potrivit lui, decizia vine după ce procesul de desemnare a candidatului pentru alegerile prezidențiale a fost grav compromis, fiind votat un candidat din afara partidului, transmite IPN.

„Am participat astăzi la Consiliul Politic Național pentru a demonstra că sunt dedicat valorilor noastre, chiar și atunci când situația devine dificilă. Din păcate, procesul de desemnare a candidatului pentru alegerile prezidențiale a fost grav compromis. În cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PSDE, contrar procedurii legale, în lipsa cvorumului și cu abateri grave de la lege, a fost votat un candidat din afara partidului”, susține Eremei Priseajniuc.

„Mă disociez de conducerea actuală a partidului și de decizia de a numi un candidat din afara partidului, o decizie care, cred, pune în pericol parcursul nostru european și valorile pentru care am luptat”, mai spune politicianul.

La sfârșitul lunii iulie, liderul PSDE, Ion Sula, a anunțat că îl înaintează la alegerile prezidențiale pe fost ministru al apărării, Valeriu Pleșca.