Oficiul naţional Erasmus+ în Moldova lansează o campanie naţională de informare pentru studenţii interesaţi de studii europene. În cadrul sesiunilor de informare „Erasmus+ Information Day”, cei care vor să obţină o bursă finanţată de Comisia Europeană vor avea posibilitatea să afle cum funcţionează Programul UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport 2014-2020. Prima sesiune de informare a fost organizată la Academia de Studii Economice din Moldova, joi, 15 septembrie, transmite IPN.
Echipa Oficiului Erasmus+ în Moldova le-a vorbit studenţilor prezenţi la întâlnire că participarea în cadrul acestui program le oferă mai multe beneficii, pe lângă posibilitatea de a face studii într-o ţară din UE. Astfel, tinerii au oportunitatea să cunoască noi culturi, să se implice în diferite activităţi din mediul academic european, să creeze noi relaţii utile pe viitor în domniile de activitate.
Studenţii din Republica Moldova au două posibilităţi să studieze în cadrul Erasmus+ – fie studii de scurtă durată, prin mobilitatea de credite obţinute în timpul studiilor, fie de lungă durată, prin program comun de masterat, care prevede o perioadă de studii de la 12 la 24 de luni. Pentru a putea câştiga o bursă în cadrul Erasmus+ este necesară cunoaşterea limbilor străine, în special limba ţării pentru care se aplică.
Astfel de întâlniri de informare cu studenţii vor avea loc şi la Bălţi, la Cahul, la Comrat, însă mai multe detalii despre organizarea acestora vor fi anunţate ulterior.
Până în 2016, mai mult de o mie de studenţi şi cadre didactice universitare din Moldova au beneficiat de o mobilitate prin intermediul programului Erasmus+.