logo

Energocom a semnat cu trei companii contracte de furnizare a gazelor naturale


https://www.ipn.md/ro/energocom-a-semnat-cu-trei-companii-contracte-de-furnizare-7966_1098502.html

În această săptămână, au fost semnate contracte de furnizare a gazelor naturale cu trei companii, două dintre care vor livra gaze către SA „Energocom” pentru prima dată. Companiile au fost selectate în cadrul licitațiilor la care au fost depuse nouă oferte din partea a șase companii europene, transmite IPN.

Compania nu precizează alte detalii despre contracte, inclusiv prețurile de achiziție. „Prețul este foarte apropiat la ce avem acum pe burse. Depozităm pentru a beneficia și la iarnă de această conjunctură favorabilă de piață. Încercăm să atragem în acest proces mai multe companii, pentru a avea o concurență mai mare și prețuri mai competitive”, a declarat directorul interimar al „Energocom”, Victor Bînzari, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Energiei.

Totodată, societatea pe acțiuni menționează că licitațiile respective de achiziție a gazelor naturale sunt desfășurate în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat de Consiliul SA „Energocom”. Printre acestea se numără stabilirea prețului plafon de achiziție a gazelor, perioada și coridorul de livrare, punctul de depozitare a gazelor.

Energocom mai precizează că va continua să desfășoare licitații de achiziție și să identifice soluții pentru a asigura consumatorii Republicii Moldova cu cantități suficiente de gaze naturale necesare în sezonul rece 2023-2024.