logo

Elena Panuş, PPPN: E mai complicat de rezolvat problemele când există alianţe majoritare


https://www.ipn.md/ro/elena-panus-pppn-e-mai-complicat-de-rezolvat-problemele-cand-7965_1025662.html

Este mai complicat de rezolvat problemele cetăţenilor atunci când în cadrul Consiliului municipal Chişinău există o alianţă formală. Opiniile aparţin liderului facţiunii Partidului Politic Partidul Nostru în CMC, Elena Panuş. Aceasta consideră că ar trebui lăsate la o parte interesele politice din Consiliul municipal, pentru a se lucra în interesul cetăţenilor. Declaraţiile au fost exprimate în cadrul dezbaterilor publice cu tema „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”, ediţia LI din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Elena Panuş crede că dacă în cadrul Consiliului municipal Chişinău nu va exista o alianţă formală, consilierii vor reuşi să realizeze mai multe lucruri pentru cetăţeni. În opinia ei, alianţele formale din cadrul CMC blochează activitatea propriu-zisă a funcţionarilor. Liderul fracţiunii PPPN din Consiliu a declarat că pe parcursul mai multor mandate, aceste alianţe nu mai lucrează în folosul cetăţenilor, pentru că se discută în termeni politici.

Liderul fracţiunii PPPN este de părerea că la ultimele două şedinţe ale Consiliului municipal s-au votat lucruri necesare pentru locuitorii capitalei, precum ar fi introducerea moratoriului la construcţia câtorva blocuri locative şi a unor benzinării. În acest context, Elena Panuş a ţinut să precizeze că reprezentanţii fracţiunii sale nu sunt împotriva afacerilor agenţilor economici care dispun de benzinării, însă consideră că acestea trebuie să fie edificate în afara oraşului.

Pe de altă parte, Elena Panuş crede că în activitatea CMC există încă multe lacune la capitolul transparenţă, menţionând că pe lista de probleme a actualului Consiliul municipal există multe mai multe restanţe rămase de la consiliile precedente.

Acum două săptămâni a fost denunţat acordul de constituire a Alianţei pro-europene din cadrul Consiliului municipal Chişinău.

Dezbaterile publice cu tema „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”, ediţia LI fac parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susţinut de Fundaţia Hanns Seidel.