logo

Eforturile Moldovei în apropierea de UE vor fi încurajate, oficial european


https://www.ipn.md/ro/eforturile-moldovei-in-apropierea-de-ue-vor-fi-incurajate-oficial-european-7965_1004134.html

Preşedintele Grupului Comitetului pentru Europa de Est şi Asia Centrală al Consiliului Uniunii Europene (COEST), Vuorimaki Petteri, apreciază succesul înregistrat de Republica Moldova în procesul implementării reformelor şi speră că Guvernul îşi va realiza obiectivele stabilite. „Vom încuraja în continuare eforturile Republicii Moldova în vederea apropierii de Uniunea Europeană”, a declarat oficialul în cadrul întrevederii membrilor Grupului COEST cu premierul în exerciţiu, Vlad Filat, la 21 martie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă de la Guvern, Vuorimaki Petteri a declarat că este pentru prima dată când Grupul COEST vine la Chişinău într-o componenţă atât de mare, fapt care evidenţiază interesul sporit al ţărilor UE pentru intensificarea raporturilor bilaterale cu Republica Moldova.

Premierul în exerciţiu a menţionat că, în pofida unei perioade mai dificile din punct de vedere a situaţiei politice interne, autorităţile continuă realizarea agendei de reformă în cadrul procesului de integrare europeană.

Referindu-se la obiectivul de semnare a Acordului de Asociere şi Acordului de Liber Schimb, premierul în exerciţiu a declarat că negocierile vor continua. La 26 martie curent va avea loc următoarea discuţie în acest sens, în cadrul unei videoconferinţe. În ceea ce priveşte realizarea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, Vlad Filat a menţionat că misiunea UE a făcut o evaluare complexă a implementării acestuia, care urmează să fie prezentată Comisiei Europene în luna aprilie anul curent.