logo

Efectele ciclonului Ashley vor fi minime pentru Moldova, afirmă meteorologii


https://www.ipn.md/ro/efectele-ciclonului-ashley-vor-fi-minime-pentru-moldova-afirma-7967_1107599.html

Ciclonul Ashley, care se apropie de țara noastră la sfârșit de săptămână, nu prezintă un pericol major, iar schimbările mari pe care le vom resimți sunt răcirea vremii și vântul intens. Este prognoza Serviciului Hidrometeorologic de Stat, citat de IPN.

În Moldova, o masă de aer foarte rece își va face simțită prezența, timp de câteva zile, începând cu acest weekend. Potrivit SHS, temperatura aerului va scădea cu cel puțin 10 grade, dar valorile care se vor înregistra vor fi aproape de norma caracteristică acestei perioade a anului. Așadar, pentru Republica Moldova efectele așa-numitului ciclon „Ashley” vor fi minime, or acest sistem atmosferic nu prezintă riscuri mari pentru întreaga regiune, ci, mai degrabă, va avea un impact localizat în zonele de sud și nord ale continentului european, unde ar putea cădea precipitații abundente, spun specialiștii de la SHS.

„Este important de menționat că acest ciclon este vast și divizat în două nuclee: unul situat pe partea nordică și celălalt pe partea sudică a continentului. Acest lucru înseamnă că efectele sale vor fi resimțite diferit în diverse zone”, afirmă meteorologii.

Potrivit specialiștilor, fenomenele vor fi mai puțin severe decât în cazul ciclonului Boris. În plus, specialiștii de la SHS afirmă că denumirea de „ciclon Ashley” nu a fost confirmată la nivel oficial.