logo

Eduard Baghirov: În Moldova mai persistă pericolul unor revolte în masă


https://www.ipn.md/ro/eduard-baghirov-in-moldova-mai-persista-pericolul-unor-revolte-in-masa-7967_1004443.html

În Republica Moldova încă mai persistă pericolul unor revolte în masă. De această părere este bloggerul rus, Eduard Baghirov, învinuit de procurorii moldoveni că ar fi printre organizatorii dezordinilor în masă din aprilie 2009 din centrul Chişinăului. Baghirov a declarat pentru ziarul „Panorama” că politicienii moldoveni au uitat cu desăvârşire de popor, iar în ultimii ani sunt preocupaţi doar de propriile interese, transmite IPN.

Bloggerul rus a menţionat că, dacă cineva şi-ar dori să repete evenimentele din 7 aprilie 2009, ar avea nevoie doar de bani şi implicarea unor specialişti inteligenţi din afara Republicii Moldova. Baghirov mai spune că, spre deosebire de anul 2009, astăzi poporul moldovenesc a ajuns atât de înrăit că, în cazul provocării unor dezordini, va fi cu mult mai greu de evitat distrugerile în masă şi victimele omeneşti.

Procuratura Generală a Republicii Moldova îl învinuieşte pe Eduard Baghirov că ar face parte din grupul criminal care a organizat dezordinile în masă din aprilie 2009. La 19 octombrie 2011, Eduard Baghirov a fost dat în urmărire după ce a încălcat arestul la domiciliu, impus de instanţa de judecată, evadând în Rusia.